Start

 

Spraakmakende boeken - Lezingenserie

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden Blokhuisplein 40 8911 LJ Leeuwarden

De succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook komend seizoen weer naar de Bibliotheek Leeuwarden! Per avond staat een ander boek centraal, dat op dat moment sterk in de belangstelling staat. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen de lezingen.
De avonden beginnen om 20.00 tot 22.00

Spraakmakende boeken – lezingenserie 2018-2019

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden

​De succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook komend seizoen naar dbieb Leeuwarden. Per avond staat een ander boek centraal. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen de lezingen. Een heerlijke en leerzame manier om kennis te maken met literatuur en dieper in het gelezen boek te duiken!

  • 6 mrt: Jane Gardam: Een onberispelijke man (Cossee, 2017)
    Spreker: Remco Ekkers
  • 10 apr: Jeroen Olyslaegers: Wil (De Bezige Bij, 2016)
    Spreker: prof. dr. Mathijs Sanders
  • 15 mei: Lustrumavond: 25 jaar Spraakmakende boeken.
    5 korte lezingen over 25 jaar literatuur in verschillende taalgebieden  (T.z.t. volgt meer informatie.)

 

Spraakmakende boeken - Jane Gardam: Een onberispelijke man

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
06-03-19

Op deze avond bespreekt Remco Ekkers het boek:

Jane Gardam: Een onberispelijke man (Cossee, 2017)

Over het boek:
Nadat zijn vrouw Betty plotseling is overleden in de tuin van hun huis in Dorset komen bij Sir Edward Feathers (81), gepensioneerd Brits rechter in Hongkong bijgenaamd Old Filth, steeds meer herinneringen aan zijn leven naar boven. Zijn moeder stierf bij zijn geboorte in Singapore, zijn afstandelijke vader bemoeide zich niet met hem en hij werd verzorgd door een kindermeisje. Op zijn achtste naar Engeland gestuurd, kwam hij eerst in huis bij een pleeggezin waar hij het zwaar had en kwam daarna terecht op een goede kostschool. Hij gaat op bezoek bij oude familieleden, belandt in het ziekenhuis en neemt dan een verrassende beslissing. De auteur beschrijft in een uitstekende stijl mooi een man met de Britse 'stiff upper lip', die de buitenwereld belangrijker vindt dan eigen emoties. Hoewel licht ironisch, een zeer invoelend portret van een zeer Britse rechter.

Spraakmakende boeken - Jeroen Olyslaegers: Wil

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
10-04-19

Op deze avond bespreekt prof. dr. Mathijs Sanders het boek:

Jeroen Olyslaegers: Wil (De Bezige Bij, 2016)

Over het boek:
Vele jaren na de Tweede Wereldoorlog vertelt de door de oorlog en het leven getekende en aftakelende Wilfried Wils aan zijn zeventienjarige achterkleinzoon zijn belevenissen en ervaringen tijdens de bezettingsjaren in Antwerpen. Hij was in die tijd een ambitieloze hulpagent (en beginnend dichter), raakte bevriend met collega Lode Metdepenningen en probeerde zich samen met hem en andere ‘flikken’ staande te houden in een schemerige wereld vol antisemitisme, geweld, huichelarij, verraad, losbandigheid, lafheid, vervolging, opportunisme, collaboratie en bureaucratie. Hij trouwde met Yvette (de zus van Lode), die zich later, na de zelfmoord van hun rebelse kleindochter Hilde, dood dronk. Antiheld Wilfried overleefde de oorlogsjaren, laverend tussen goed en kwaad, moed en lafheid, oorlog en dichtkunst. Het verhaal bestaat uit drie delen; heden en verleden wisselen elkaar voortdurend af. Maatschappijkritische en aangrijpende roman over de oorlogsjaren in bezet Antwerpen.

Lustrumavond: 25 jaar Spraakmakende boeken.
5 korte lezingen over 25 jaar literatuur in verschillende taalgebieden  (T.z.t. volgt meer informatie.)

Per lezing te boeken. Boek je meteen alle lezingen? Dan bezoek je 1 lezing gratis!

Adres:

dBieb

Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden

 

Standaard prijs:€ 9,00 van 20.00-22.00 uur

10-04-19

 

Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.

 

 

 

https://cursussen.dbieb.nl/cursussen?cursusid=1183

 

 

 

 

 

 

                                            

 

 

Georganiseerd door De Culturele Onderneming i.s.m. RUG en SBMF.