Start

Nieuw in Arnhem!

 

Spraakmakende boeken . Haruki Murakami donderdag 22 maart 20-22 uur door Ype de Boer

                     

              

Filosoof en Murakami-kenner Ype de Boer over zijn boek "Murakami en het gespleten leven". Deze lezing is speciaal voor lezers die er net als Ype de Boer van overtuigd zijn dat Murakami meer biedt dan entertainment, en die zich diep in de verhalenwereld van de Japanner willen onderdompelen.

De Japanse schrijver Haruki Murakami heeft de wereld betoverd met zijn boeken. Hoe komt het dat zijn verhalen zoveel lezers raken? Alleen omdat ze spannend zijn of spreekt de auteur de lezer ook op een dieper niveau aan? Filosoof, schrijver en Murakami-kenner Ype de Boer laat zien dat de verhalen van Murakami ons iets kunnen leren over een fundamentele gespletenheid in het menselijk bestaan. Ype de Boer stelt dat in Murakami’s surreële en magische verhalen een antwoord verscholen ligt op de vraag wat het betekent om in het moderne, geseculariseerde Westen te leven.

 
Meer informatie: 
  • Deze activiteit is gepland, u kunt zich inschrijven.
  • Op donderdag 22 maart 2018 van 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Prijs: € 8,50
  • Locatie: Rozet Arnhem

Spraakmakende boeken 3. Elena Ferrante donderdag 19 april 20-22 uur door Lidewijde Paris

                             

Lidewijde Paris bespreekt de boeken van Elena Ferrante. Boeken die veel uitgeleend en gelezen worden. Boeken waarin o.a. het thema wraak voorkomt. Maar nog veel meer. Lidewijde bespreekt details en leest voor. Het is niet nodig dat je de boeken al hebt gelezen. Maar de avond brengt je op leesideeën en laat zien hoe literatuur werkt.

lezing € 8,50 locatie Rozet Arnhem

Spraakmakende boeken 4 : Hoe lees ik? donderdag 17 mei van 20- 22 uur door Lidewijde Paris

Wat is nu eigenlijk literatuur en hoe werkt het? Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kan helpen een tekst eens anders te lezen. Het boek Hoe lees ik? van Lidewijde Paris staat vol met dat soort suggesties, aan de hand van zinnen, alinea's, verhalen en romans. Van de Max Havelaar via De zwarte met het witte hart naar David Mitchell. Het eindigt bovendien met allerlei tips voor lezers.

  • Prijs: € 8,50 Locatie: Rozet Arnhem

**4 lezingen over spraakmakende boeken. **
1. Hanya Yanagihara woensdag 21 februari 20-22 uur
2. Haruki Murakami donderdag 22 maart 20-22 uur
3. Elena Ferrante donderdag 19 april 20-22 uur
4. Hoe lees ik? donderdag 17 mei van 20- 22 uur

 Locatie: de bibliotheek Rozet Arnhem

Spraakmakende boeken is een samenwerking tussen de Volksuniversiteit Arnhem, de Bibliotheek Arnhem en De Culturele Onderneming.