Start

Wat was het een boeiende lezing met Kester Freriks.

 Lunchlezing: 'Theater en muziek in de koloniale tijd' door Kester Freriks

Dinsdag 28 januari 2020 - 12:00-13.30

Laat u inspireren tijdens de lunch! Tijdens een lunchlezing wordt u bijgepraat over uiteenlopende interessante onderwerpen. De voorafgaande lunch is inbegrepen!

Voor de Nederlanders in het Indië van vroeger waren theater en muziek heel belangrijk. Tal van Nederlandse toneelspelers, onder wie de beroemde Louis Bouwmeester, maakten tijdens de Nederlandse zomer tournees door de tropen tot in de uithoeken van de archipel. Deze toneelspelers brachten vooral komedies en luchtige voorstellingen, die werden opgevoerd in de zalen van de sociëteiten. Ook in Indië leefde de muziek. Nederlandse pianisten en orkesten kwamen naar de Oost om op te treden en Europees repertoire te brengen. De Nederlanders hongerden naar kunst vanuit het westen, maar er was meer: componisten uit ons land lieten zich inspireren door oosterse muziek. 

Kester Freriks, schrijver van romans, verhalen, gedichten, toneelstukken en essays, gaat verschillende aspecten van de koloniale tijd belichten.

I.s.m. De Culturele Onderneming

PROGRAMMA:

18 februari - 'Het geheim van Shakespeare' | Els Launspach
31 maart - 'Is er hoop na het post-modernisme?' | Jibbe Willems

Wanneer: Elke laatste dinsdag van de maanden september t/m maart om 12:00 uur
Toegang
: € 10,- inclusief lunch.
Bestel uw kaarten: bespreekbureau@musisenstadstheater.nl of bel 026-4437343 of  https://tickets.musisenstadstheater.nl/nl/saleflow/event/19f92705-7388-e911-a33c-005056845b78/auto/area

Musis, Balkonzaal Velperbinnensingel 15 Arnhem