Activiteiten
logo

Annejet van der Zijl is te gast in de stadsschouwburg de Harmonie

Schrijverscafé met  Annejet van der Zijl

De schrijfster Annejet van der Zijl is bij ons te gast, één van de bekendste en meest gelezen literaire nonfictie-schrijvers in Nederland en België. Al haar boeken zijn bestsellers, Anna, Jagtlust en zoals 'Sonny Boy', dat verfilmd werd, en 'De Amerikaanse prinses', waarvan in tien maanden 150.000 exemplaren werden verkocht. Van deze laatste wordt een driedelige internationale serie gemaakt door Joop van den Ende. In 2017 verscheen De Dageraad waar het verhaal van Sony Boy begon.

interview door Han Borg, historicus en literair interviewer

Zondagmiddag 29 oktober 2017 16.00-

Dit aankomend seizoen brengt De Harmonie u een heerlijke portie literatuur, poëzie en muziek. In een ongedwongen setting trakteren we u op live muziek wordt verzorgd door studenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen.

Ellyne Wieringa

Ze speelt een nog nader te bepalen werk van Gershwin en Ballade no. 1 van Chopin. Over dit laatste werk schrijft ze:
“Dit stuk vind ik erg gepast omdat een ballade een verhalend lied is met vaak tragische gebeurtenissen en een dramatische afloop (zo ook in dit betreffende stuk). Dit wil ik koppelen aan haar boek Sonny Boy. Dit is een boek dat ik zelf heb gelezen en het tragische verhaal greep me destijds erg aan.”

 ELLYNE WIERINGA

Op vierjarige leeftijd begon Ellyne Wieringa met vioolles en breidde dit toen zij acht was uit met pianolessen. Na de Vooropleiding bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, vervolgde Ellyne haar piano-opleiding bij Stéphane de May en Bart van de Roer op het Rotterdams Conservatorium. Na het behalen van haar bachelordiploma, kwam zij in 2017 naar Groningen voor een vervolgstudie bij Paul Komen en Nata Tsvereli.

Gedurende haar studie heeft Ellyne veel inzet eigen initiatief en toewijding aan haar instrument getoond. Ze volgde vele masterclasses en nam deel aan gerenommeerde festivals in binnen- en buitenland. Van het Prinses Christina Concours ontving Ellyne een eervolle vermelding.
Naast solo-optredens, speelt Ellyne veel kamermuziek, o.a. met haar Pianoduo Elan en het MAAS Ensemble. Ook werkt Ellyne graag mee aan multidisciplinaire projecten met bijvoorbeeld dansers.

Schrijverscafé is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door boekhandel Van der Velde

Prijs € 7,50
incl. pauzedrankje

www.harmonie.nl

 

 Eeuwigheid

 
Nu is hij weer terug bij het begin.
Alleen de dood heeft toekomst.
Binnenkort
Zal hij weer kleuter zijn en benjamin
En door een zoetelief worden beknord
 
Die hem bezweert dat zij zijn moeder is.
Hij zal zo jong en mooi zijn als hij wil.
Hij zal zo rap zijn als een hagedis.
Een wildebras en, als het moet, muisstil.
 
Hij zal een jongen worden en een man.
Hij zal de kop verpletten van de slang.
Totdat hij stokt. Het komt er niet meer van.
Hij wordt volwassen en hij is weer bang.
 
Boemerang en andere gedichten
Gerrit Komrij
Verschijnt 20 september 2012