Activiteiten
logo

Commissaris van de Koning René Paas te gast in Klein Wetsinge

Commissaris van de Koning René Paas te gast in Klein Wetsinge

Zaterdag 11 november vertelt commissaris van de Koning René Paas in de kerk van Klein Wetsinge tijdens de tweede Ommelander herfstlezing uitgebreid over zijn terugkeer naar Groningen.

De kerk in Klein Wetsinge en de Culturele Onderneming (Gelly Talsma) hebben vorig jaar de eerste Ommelander herfstlezing georganiseerd. Hiermee hebben zij een nieuwe traditie ingeluid. Want ook dit jaar organiseren zij in de herfst een lezing met een prominente Groninger in de kerk van Klein Wetsinge. Vorig jaar beet Herman Sandman het spits af, dit jaar is niemand minder dan de commissaris van de Koning René Paas te gast. 

René Paas
René Paas belandde al heel jong in de politiek. Na zijn studie Nederlands Recht- en Bestuurswetenschappen in Groningen ging hij aan de slag als onderzoeker aan de RUG en werd organisatieadviseur bij Management Consultants BDO. In 1990 werd hij op 24-jarige leeftijd gekozen in de gemeenteraad van Groningen om vervolgens in de stad wethouder te worden. Zijn kans om nationaal aan de weg te timmeren kreeg Paas als voorzitter van de vakbond CNV. In 2009 werd Paas voorzitter van Divosa, de vereniging van directeuren van Sociale Diensten. Vorig jaar volgde hij Max van den Berg op als commissaris van de Koning in Groningen.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht v
an de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

De Culturele Onderneming
De Culturele Onderneming bedenkt en ontwikkelt activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, zoals een literaire avond, een literatuur- en muziekprogramma, een concept voor een tentoonstelling, een opdracht tot het schrijven van een boek of een literaire reis.

Aanvang: 15.30 uur (inloop 15.00 uur)

Entree: € 15,- (studenten € 10,-)
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag 11 november 2017 15:30 - € 15,00 

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

 Eeuwigheid

 
Nu is hij weer terug bij het begin.
Alleen de dood heeft toekomst.
Binnenkort
Zal hij weer kleuter zijn en benjamin
En door een zoetelief worden beknord
 
Die hem bezweert dat zij zijn moeder is.
Hij zal zo jong en mooi zijn als hij wil.
Hij zal zo rap zijn als een hagedis.
Een wildebras en, als het moet, muisstil.
 
Hij zal een jongen worden en een man.
Hij zal de kop verpletten van de slang.
Totdat hij stokt. Het komt er niet meer van.
Hij wordt volwassen en hij is weer bang.
 
Boemerang en andere gedichten
Gerrit Komrij
Verschijnt 20 september 2012