Start

De beroemde Zweedse misdaadauteur Håkan Nesser is heel kort in Nederland, een unieke gebeurtenis, aangezien Groningen de enige stad in het Noorden is die Nesser met een bezoek vereert.

Håkan Nesser is onze gast op dinsdag 25 februari in de Der Aa-Kerk in Groningen.
Paula Stevens, vertaalster gaat met hem in gesprek. Voertaal Engels.

Boek De slager van Klein-Birma van Håkan Nesser | ISBN:9789044531022, verwacht: 2014 - februari, aantal paginas: 448                          


Zojuist is het nieuwste deel verschenen in de Inspecteur Barbarotti-reeks: De slager van klein-Birma. Naar aanleiding hiervan is Hakan Nesser heel even in Nederland.
De slager van Klein Birma is een waardige afsluiter van de Barbarotti-reeks.
Fragment uit De slager van Klein Birma Een zinderende finale Hij draaide zijn hoofd om te kijken hoe laat het was. Twintig over zes. Over tien minuten zou de wekker gaan. Onwillig strekte hij zijn arm en zette hem uit. Draaide zich moeizaam om en legde zijn rechterarm om Marianne. Gleed onder het dekbed om haar huid te kunnen voelen. Waar dan ook. Nog een tel was het een doodgewone morgen. Toen verspreidde het besef zich door hem heen als een elektrische schok – van zijn hand, via zijn arm door zijn hele lichaam. Het schoot door zijn hoofd als een bliksemschicht van ijs. De kou. De afwezigheid. De absolute roerloosheid en de stilte. Ieder stukje van iedere cel in zijn lichaam wist wat er gebeurd was, voor het taaie membraan van zijn bewustzijn met een onhoorbare schreeuw en een ‘nee!’ scheurde.

Håkan Nesser is wel een van de meest succesvolle Zweedse misdaadschrijvers. Hij werd vooral bekend met de bekroonde commissaris Van Veeteren-reeks. Daarnaast schrijft hij de zeer succesvolle serie met inspecteur Barbarotti in de hoofdrol. Het werk van Håkan Nesser is verfilmd in Zweden en wordt in meer dan 15 landen uitgegeven.
Datum: dinsdag 25 februari.
Inloop: 19.30
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: De Der Aa-kerk A.Kerkhof 2 Groningen
Toegang: € 7,50 De toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar via: www.decultureleonderneming.nl info@decultureleonderneming.nl of 0623507292
U kunt het bedrag overmaken op NL95 FRBK0296842052 o.v.v.Nesser

 

 400 jaar Zweden-Nederland