Start

 http://images.tresoar.nl/pers/thumb/BW14affiche.jpg

Tommy Wieringa   Jelle Brandt Corstius

TOMMY WIERINGA EN

JELLE BRANDT CORSTIUS,

DE BOEKENWEEKSCHRIJVERS

ZIJN OOK BIJ ONS TE GAST MET 

o.a.

Redmond O'Hanlon, Joost Oomen, Lieve Joris, Frank Westerman, Bas Haring, Joke Hermsen, Bert Wagendorp, Meindert Talma, Derk Bolt, Carolijn Visser, Das Magazin, Rob Wijnberg, Roland Duong, Wim Brands, Nyk de Vries, Arjan Hut, Jose Witteveen, Joost Conijn, Elmar Kuiper, Grytsje Graaf, Tsead Bruinja e.v.a.

Muziek van De Kift, Spinvis, Musique Parabolique en Groovesum

Het programma van het Boekenbal voor Lezers is zeer divers. We bieden voor elke literatuurliefhebber wat wils. Van de meer gevestigde schrijvers als Tommy Wieringa en Lieve Joris tot het jonge talent van Das Magazin. Van workshops tot interviews en van lezingen tot heerlijke muziek. Van verre reizen tot dichtbij in Friesland. Voor alle aspecten in de literatuur is aandacht met verbindend element het thema van de Boekenweek: Reizen.

Het programma ziet er in kort als volgt uit:

Vrijdag 14 maart
Tresoar
19.30 uur
Arjen de Boer (Omrop Fryslân) in gesprek met Derk Bolt van het programma Spoorloos
Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van het programma in Tresoar.

Zaterdag 15 maart
Bibliotheek Leeuwarden Centrum

12.30-14.00 uur
Reizend buffet met voordrachten door bekende Friezen, waaronder actrice Tamara Schoppert en schrijver Arjan Hut. En met muziek van Hilbrandt.
Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van het programma in de bibliotheek.

Binnenstad van Leeuwarden
Boekliefhebbers, verzamelaars en leesfanaten kunnen op zoek naar het ontbrekende bekende of juist onbekende boek kunnen hun hart ophalen op de 2dehands Boekenmarkt. Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur staan in Winkelcentrum Zaailand en in de centrale hal van het Fries Museum meer dan 25 kramen.
De organisatie van de markt is in handen van Netwerk Coltrane.

Literaire praamtocht
Een geliefde attractie is het praamvaren door de grachten van Leeuwarden. Vanaf het water heb je een prachtig zicht op de stad. Op 15 maart worden in het kader van het Boekenbal speciale afvaarten georganiseerd. Onder het genot van voordrachten van twee jonge dichters, Jannes Heidinga en Pauline Sparreboom glijdt u door grachten en kunt u volop genieten van al het moois dat Leeuwarden te bieden heeft. Opstapplaats van de praamtocht is bij De Harmonie. Er vertrekt een praam 14.00, 14.45 en 15.30 uur.

prijs is € 7,50
reserveren van kaarten

Literaire wandeling
Leeuwarden heeft een unieke verzameling aan gedichten in steen, waaronder een gedicht van Fedde Schurer, Remco Campert, W.F. Hermans D.A.  Tamminga en Piet Paaltjens. Onder begeleiding van twee jonge dichters, Leonie Veraar en Sigrid Kingma maakt u een wandeling langs een groot deel van deze tableaus. De literaire wandelingen beginnen De Harmonie om  14.00, 14.45 en 15.30 uur.

prijs € 5,-
reserveren van kaarten

Het programma in De Harmonie is:

16.00 uur: Presentatie van kunstenaar José Witteveen samen met schrijvers Elmar Kuiper en Grytsje Schaaf (vrij toegankelijk).
Masterclass van Bas Haring 'Essay schrijven' (kaarten reserveren)

16.30 uur: Gesprek tussen Brenda Otjes en Joke Hermsen over  'Reizen naar het land Utopia' (kaarten reserveren)

16.45 uur: Masterclass Joost Oomen 'Voordragen' (kaarten reserveren)

17.00 uur: speeddaten/borrelen met de schrijvers Bas Haring, Arjan Hut, Tsead Bruinja, Joost Oomen en Nyk de Vries (vrij toegankelijk)

17.30 uur: Masterclass Nyk de Vries 'Proazagedicht of ultrakoart ferhaal' (kaarten reserveren)

18.00 uur: literair diner  (kaarten reserveren)

vanaf 19.15 uur feestelijk boekenbal  (kaarten reserveren) met:

  • 19.30 uur: bekendmaking shortlist voor de VPRO Bob den Uylprijs bekend door Wim Brands (VPRO).
  • 20.15 uur start het programma in de AEGON zaal. Kunstenaar en schrijver Joost Conijn opent de avond, gevolgd door  Frank Westerman, Boekenweek Essay schrijver Jelle Brandt Corstius, Redmond O'Hanlon en Boekenweek geschenk schrijver Tommy Wieringa. Joost Conijn sluit de avond af. De presentatie en de interviews zijn in handen Roland Duong (bekend van Keuringdienst van Waarde en Slag om Europa).
  • 20.15 uur vindt in de Bentacera zaal gelijktijdig een programma plaats waar een grote diversiteit aan schrijvers op het toneel zullen verschijnen. Dit zijn Nyk de Vries, Carolijn Visser, Rob Wijnberg, Meindert Talma, Lieve Joris en Bert Wagendorp. Tevens is er een presentatie en aankondiging van talenten VPRO Bagagedrager door Katja de Bruin (VPRO). De presentatie in de Bentacera zaal is in handen van Wim Brands (VPRO).
  • vanaf 22.30 uur muziek in de Rabobank zaal met Spinvis, De Kift, Musique Parabolique en Groovesum
  • vanaf 20.00 uur diverse activiteiten in de foyer waaronder korte voordrachten van en interviews met onder andere Meindert Talma, Joost Oomen, Arjan Hut en Tsead Bruinja. Plus Afhaalpoëzie en een boekenstand van Boekhandel van der Velde.
  • Vanaf 00.00 uur kunt u ook nog rustig genieten van lezingen van Das Magazin en Joost Oomen samen met diverse dichters.

Klik hier om kaarten te reserveren voor het Boekenbal in De Harmonie.

http://www.boekenbalvoorlezers.nl/

Het Boekenbal voor Lezers wordt georganiseerd in samenwerking met CPNB, Tresoar, Bibliotheek Leeuwarden en De Culturele Onderneming