Start


Deze reis is zeer goed ontvangen, binnenkort kunt u het verslag lezen.


6 daagse reis
vertrek 18 oktober 2009
Reisinformatie

Istanbul is een culturele schatkamer op het kruispunt van twee werelden! De stad werd meer dan 2500 jaar geleden gesticht als het Griekse Byzantion en was vervolgens eeuwenlang het middelpunt van turbulente historische ontwikkelingen. Tegenwoordig verandert Istanbul sneller dan welke stad in Europa ook.

Bernard Bouwman woont als correspondent al jaren in deze stad. Zijn ervaringen beschreef hij in Mijn Istanbul, waarin hij onderwerpen ter sprake brengt die in geen enkel ander boek over Istanbul zijn behandeld. In dit werk onthult hij de geheimen van deze prachtige stad en legt hij een liefdesverklaring af aan deze nieuwe wereldstad. Ga mee en ontdek Istanbul samen met Bernard Bouwman.

Foto: Ellen Jens

Naast een bezoek aan de hoogtepunten van Istanbul, zoals de Haghia Sophia, de Blauwe Moskee, het Topkapipaleis, de Grote Bazaar en het Dolmabachepaleis en de boottochten naar de Prinseneilanden en over de Bosporus staat ook op het programma:

• lezing door Bernard Bouwman
• bezichtiging Museum Moderne Kunst met Bernard Bouwman
• debat met docenten en studenten van een onderwijsinstelling over de islam en Turkije
• bezoek aan de redactie van de befaamde seculiere krant Cumhuriyet

 

Istanbul verandert sneller dan welke stad ook in Europa. Bernard Bouwman is al jaren gevestigd als correspondent in deze stad aan de Bosporus. In Mijn Istanbul schetst hij een portret van deze stad en haar inwoners zoals niemand anders het had kunnen schrijven. Die inwoners zijn er in alle soorten en maten: dames die weigeren hun hoofddoek af te zetten, homo's die zich uitleven achter de gesloten deuren van de hamam, dorpsbewoners die in de betonnen woestenij terugverlangen naar hun geboorteplaats, en jonge meisjes die de vrijheid van de grote stad juist benutten om een eigen leven op te bouwen. Bouwman onthult de geheimen van Istanbul en legt een unieke liefdesverklaring af aan deze nieuwe wereldstad.

 

De reis was zeer succesvol, verslag volgt.

 

Mijn Istanbul
Uitgeverij Atlas
ISBN10: 9045014467 | ISBN13: 9789045014463