Start

 

 

Volledig uitverkocht!

 

  Vrouw

Zondagavond 17 januari is er in de Der Aa-kerk een avond rond en met
de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård.

Knausgård wordt deze avond geïnterviewd door Kester Freriks. Ook is er een forumgesprek met lezers over hun fascinatie voor zijn zesdelige romancyclus/autobiografie Mijn Strijd. De avond wordt omlijst met muziek, waaronder opnames van Knausgårds eigen band Lemen.

Mijn Strijd
De Mijn strijd-reeks is een ongekend literair project van zes boeken, waarin Karl Ove Knausgård onverholen over zichzelf en zijn familie schrijft. Zijn werk roept heftige reacties op, zowel bij pers en publiek als bij zijn naasten. Als nooit tevoren waardeert hij daarom zijn vrouw Linda, bij wie hij veel steun vindt. Maar juist zij, met haar bipolaire stoornis, lijdt sterk onder de gevolgen van zijn literaire ambities. Had hij dit ervoor over? Knausgård schrijft op ontroerende wijze over identiteit, menselijkheid, literatuur, kunst, geschiedenis, en wijdt een essayistisch intermezzo aan Het Kwaad. Doordat hij telkens het verstand voorbijgaat, op zoek naar de emotie, laat zijn werk niemand onberoerd.

Het langverwachte laatste deel van de Mijn strijd-reeks is het boek Vrouw: een krachtig slot van een ongeëvenaard project in de hedendaagse literatuur.

 

 

Ook zo’n fan van Karl Ove Knausgård? Dan is dit je kans om hem persoonlijk te vertellen waarom….

Zoals hierboven te lezen valt wordt op zondagavond 17 januari een avond rond Karl Ove Knausgård gehouden in de Der Aa-kerk.
Knausgård zal geïnterviewd worden door Kester Freriks maar we willen ook dieper ingaan op de vraag wat Mijn Strijd nu zo intrigerend en verslavend maakt.

Daarom roepen we fervente Knausgård-lezers op om in maximaal 450 woorden op papier te zetten waarom zij zo gefascineerd zijn door het werk van deze Noorse schrijver, of waarom zij denken dat zijn werk zo’n groot lezerspubliek aanspreekt. De inzendingen zullen door een jury worden beoordeeld  om te bepalen welke drie lezers  worden uitgenodigd voor een forum-discussie op de Knausgård-avond onder leiding van Kester Freriks, waarbij Knausgård zelf ook zal aanschuiven.

Omdat de voertaal van de avond Engels is, vragen we u uw inzending ook in het Engels te schrijven.

Uiterste inleverdatum 1 december 2015,alleen per mail naar paula.stevens@home.nl

Deze avond wordt georganiseerd door: De Culturele Onderneming, Paula Stevens en Bijzondere Locaties Groningen.