Start

KOM REIS! VLIEGREIS PORTUGAL

“Vila Pouca da Beira“ Data: 4 t/m 8 april 2017 Prijs: v/a €869,- p.p.
Reserveringskosten €15,- p.p.

NIEUWE HERINNERINGEN MAKEN

Wij laten u tijdens deze reis het Portugal van Gerrit Komrij zien waarin hij ons denkbeeldig vergezelt.
Dichterlijke schoonheid, warme fadomuziek en puurheid, zijn de sleutelwoorden.

Initiatiefneemster Gelly Talsma van ‘De Culturele Onderneming’ heeft Carla Oortwijn Travel & Events in de arm genomen om een bijzondere reis neer te zetten. Dit is gebeurd in nauwe samenwerking met Arie Pos, biograaf en persoonlijk vriend van Gerrit Komrij en Charles Hofman, de weduwnaar van Gerrit. De reis is tot stand gekomen met liefde voor het land, de literatuur en vanzelfsprekend, liefde voor wijlen Gerrit Komrij.

Graag nemen wij u mee op de eerste Kom Reis!

WAT KUNT U VERWACHTEN...

U gaat op eigen gelegenheid op 4 april naar de luchthaven Schiphol.
Vanaf daar zullen wij als groep van ca. 30 personen gezamenlijk verder reizen.
De vertrektijd vanaf Schiphol is rond het middaguur en de aankomst op luchthaven Porto in Portugal zal om ca.15:00 uur zijn. Met een fijne comfortabele touringcar rijden we via een mooie route naar onze eindbestemming; Hotel Pousada
Convento do Desagravo in Vila Pouca da Beira.

HET GROTE HOTEL

Het hotel waar u logeert is een nonnenklooster en een kindersanatorium geweest. Gerrit schrijft er prachtig beeldend over in zijn boek ‘Vila Pouca’. Als Gerrit had mogen kiezen was het Grote Hotel, zoals hij het noemt, er nóóit gekomen, maar was de ‘kinderlach’ daar gebleven.
Eerlijkheidshalve zijn wíj wél content met het Grote Hotel, het biedt comfort en ligt op een eindeloos mooie plek, op loopafstand van Vila Pouca da Beira met aan de rand van het dorp de Portugese villa van Gerrit Komrij, waar Gerrits partner Charles nog steeds woont. En het is vlakbij de laatste rustplaats van Gerrit.

VILA POUCA DA BEIRA

Tijdens de reis zullen we het dorpje Vila Pouca da Beira leren kennen, net als Portugese gebruiken en gewoonten, maar ook verstilde plekken in de natuur waar Gerrit inspiratie en verhalen opdeed. We gaan postuum een ode brengen aan de schrijver, dichter en mens Komrij. In de tuin van Gerrit en Charles genieten we van een authentieke Portugese lunch en u krijgt tevens gelegenheid de villa te bezichtigen. U zult het na de rondleiding met ons eens zijn dat in iedere kamer Gerrits aanwezigheid nog voelbaar is...

Tijdens de excursie naar Coimbra zal Arie Pos de mens Komrij nieuw leven inblazen. “Verba volant scripta manent”. Coimbra heeft één van de oudste universiteiten van Europa. Wij bezoeken de meest spectaculaire bibliotheek van de wereld. Deze universiteitsbibliotheek is één van de belangrijkste monumenten van Portugal. Op de terugweg van Coimbra doen we een natuurgebied en een hotel aan die hun weerga niet kennen. Hier proeven we het ‘druivennat’ waar Gerrit dol op was. Ook wordt u getrakteerd op een onvergetelijke avond met fadomuziek.

Bovenstaand is een kleine greep uit een grootse reis! Het is puur.
Het is puur en bedoeld als ee
n warme grote knipoog naar Gerrit Komrij.
Genieten van mooie anekdo
tes en a boa vida, ‘het goede leven’ van Portugal!

Samen nieuwe herinneringen maken over een mens, een schrijver, een dichter, een vriend, die wij tijdens deze reis postuum opnieuw hebben mogen leren kennen.

http://www.carlaoortwijntravelevents.nl/index.php/arrangementen/kom-reis-vliegreis-portugal