Start

Helaas uitverkocht!

Kom hier dat ik u kus

Zondag 5 juni is de Vlaamse auteur Griet Op de Beeck te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk.

Griet Op de Beeck
De Vlaamse Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor HUMO en De Morgen. Voor haar succesvolle debuutroman Vele hemels boven de zevende ontving ze De Bronzen Uil Publieksprijs 2013 en het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2013 en de Academica Literatuurprijs 2014. Ook haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus, werd door lezers omarmd. Er zijn inmiddels 200.000 exemplaren van verkocht en het werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015.

Kom hier dat ik u kus
De roman Kom hier dat ik u kus vertelt het verhaal van Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. 

Nieuw boek
Zojuist verscheen Gij nu, het nieuwe boek van Op de Beeck. Het boek vertelt over vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren. Zij voeren een gevecht op leven en dood met hun ergste vijand.

Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, over verledens die je blijven achtervolgen. Over het verlangen om gezien te worden, de wil om het goed te doen, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. Griet Op de Beeck zet op haar eigen onnavolgbare wijze het korte verhaal naar haar hand. En tegelijk schrijft ze een boek dat meer wil zijn dan de droge optelsom van de delen. Want, hoe verschillend ook de verhalen, allemaal beschrijven ze hoe verloren mensen zijn, tenzij ze de moed vinden om zichzelf te redden.

Entree: € 7,50
Aanvang: 15.30 uur (inloop 15.00 uur)
Kaarten zijn
nu https://www.blgroningen.nl/agenda/culturele-zondag-griet-op-de-beeck 


 

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen