Start

Tim Hofman

Joost Oomen interviewt BNN-presentator en dichter Tim Hofman

Zondag 29 januari is de eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar. In de kerk van Leegkerk is dan BNN-presentator en dichter Tim Hofman te gast. Joost Oomen interviewt Hofman over zijn poëziedebuut Gedichten van de broer van Roos.  

Tim Hofman
Tim Hofman (1988) is sinds 2012 werkzaam bij BNN, waar hij onder meer de programma's Spuiten & Slikken, De Social Club en Je zal het maar hebben presenteerde. Begin 2016 was hij de winnaar van het spelprogramma Wie Is De Mol?. Hij is dit seizoen tafelheer bij DWDD en maakt ook het YouTube-kanaal #BOOS. Tim schreef columns voor onder andere Nieuwe Revu en een gedichtenbundel: Gedichten van de broer van Roos.

Poëziedebuut
Het publiek kent Tim Hofman vooral als presentator. Maar hij zegt zelf dat televisie iets is dat hem overkwam. Zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral het schrijven van gedichten. Sinds zijn veertiende schrijft Tim al gedichten. En nu, veertien jaar later, is daar eindelijk een gebonden werk: Gedichten van de broer van Roos. In de bundel zijn veel verschillende soorten gedichten te vinden. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap, tot heel technische stukken en lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan.

Joost Oomen

Tim Hofman wordt deze middag in de kerk van Leegkerk geïnterviewd door Joost Oomen. Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort en bracht in 2015 de vinylsingle Joost Oomen uit. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen. Naast dichter is hij ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Oomen trad onder ander op bij Crossing Border, Dichters in de Prinsentuin, Boekenbal voor de Lezers, Wintertuin, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Gedichtenbal. 

Culturele Zondag
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Hans Renner, Caspar Janssen, Auke Hulst, Annegreet van Bergen, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen.

zondag 29 januari 15:30 -

Entree: € 7,50.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen