Start

Afbeeldingsresultaat voor leesbaar groningen

Literaire kaart van Groningen

 

Zondagmiddag 12 november wordt tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk de Leesbaar Groningen-kaart vormgegeven. Help mee de literaire kaart van Groningen te vullen.

 

Literaire citaten
Leesbaar Groningen is de typografische kaart van de provincie en de stad Groningen waarop de belangrijkste literaire citaten staan – precies op de plekken waar deze citaten over gaan: Gerrit Krol rond de Korrewegwijk, Ede Staal op het Hogeland, C.O. Jellema bij het kerkje van Fransum en vele, vele anderen. De kaart zal in het najaar van 2018 verschijnen en wordt gemaakt door het team dat eerder het succesvolle Leesbaar Amsterdam maakte.

          Deze middag kunt u in Leegkerk kennismaken met de redactie van de kaart (o.a. literatuurwetenschapper/schrijver Louis Stiller en dichter/Groninger cultuurspecialist Jan Glas) die in discussie zullen gaan met literatuurdeskundige Maarten Praamstra (stichting Literaire Activiteiten Groningen) over ‘de literaire canon’ van Groningen. Welke citaten mogen absoluut niet ontbreken op deze kaart en wat zijn de belangrijkste schrijvers en literaire plekken? Daarbij wordt het publiek van harte uitgenodigd om zelf ook citaten, boeken en tips aan te dragen. De beste tip zal deze middag beloond worden met een luxe-exemplaar van Leesbaar Amsterdam.

 

Leesbaar Groningen
In de vroege zomer van 2016 begon het project Leesbaar Groningen met een oproep in het Dagblad van het Noorden om citaten in te sturen over literaire plekken in de provincie en de stad. Meer dan zeshonderd werden er uiteindelijk ingestuurd en deze worden – na weging en redactie – samen met het Huis van de Groninger Cultuur over de kaart van Groningen verdeeld. Op deze zondagmiddag laat de redactie zien hoe de kaart inmiddels is ingekleurd, over welke plekken nog discussie is en welke hiaten er nog zijn. Neem uw boeken, citaten mee en kijk of u de witte plekken kunt vullen!

.

Culturele Zondag
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Hans Renner, Caspar Janssen, Auke Hulst, Annegreet van Bergen, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen.zondag 12 november aanvang: 15.30-

Entree; € 7,50

Kaarten zijn hier verkrijgbaar (servicekosten: € 1,50 per bestelling),  bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

zondag 12 november 15:30 -
entree € 7,50

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen