Start

Culturele Zondag: saxofoniste Tineke Postma

Jazzmuziek in Leegkerk

Afbeeldingsresultaat voor tineke postma

Zondagmiddag 15 oktober geeft saxofoniste Tineke Postma een concert tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk

Begrip in de jazzscene
Saxofonist Tineke Postma is een begrip in de Nederlandse en internationale jazzscene. In 2015 won zij de Buma Boy Edgar Prijs.The Evening Standard noemde haar 'One of the leading ladies in jazz' en het Amerikaanse blad Downbeat plaatste Tineke meerdere jaren in de Rising Star sopraan- en alt saxofonist-polls. Tineke heeft zes cd’s onder eigen naam uitgebracht waaronder haar laatste Sonic Halo (2014) met haar voormalige mentor Greg Osby. Tineke is als gast te horen op de met Grammy bekroonde cd’s The Mosaic Project van Terri Lyne Carrington en Beautiful van Dianne Reeves.

Het Tineke Postma Quartet toert sinds 2006 en speelde op vele internationale festivals en podia zoals het North Sea Jazz, het Tokyo Jazz Festival en het Winter Jazz Fest in New York. Hun album The Dawn Of Light won de Edison Jazz Nationaal. Tijdens de International Jazzday 2012 in de Assembly Hall van de United Nations in New York speelde ze met haar held Wayne Shorter. Sinds 2011 is Tineke als docent aan Hochschule Osnabrück in Duitsland en de conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen.

Deze middag speelt Tineke  in het kerkje van Leegkerk een soloconcert, waarbij ze eigen repertoire speelt. Invloeden uit de klassieke muziek maar ook de sterke achtergrond in New York waar Tineke is gevormd zijn duidelijk te horen.

Culturele Zondag
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Hans Renner, Caspar Janssen, Auke Hulst, Annegreet van Bergen, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen.

 

zondag 15 oktober 15:30 -
entree € 7,50

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

 

Entree: € 7,50.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).