Start

De bijeenkomst met Suzanna Jansen is uitverkocht.

 

Ondanks de zwaartekracht

Zondag 11 februari is schrijfster Suzanna Jansen te gast in de kerk van Klein Wetsinge.

De schrijfster van Het pauperparadijs vertelt over haar nieuwe boek Ondanks de zwaartekracht. Deze lezing wordt georganiseerd door De Culturele Onderneming en de beheerders van de kerk van Klein Wetsinge.

Het pauperparadijs
Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller, met inmiddels zestig drukken. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland. Het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in 2016 in Veenhuizen in premiere ging, heeft meer dan 90.000 bezoekers getrokken. 

Ondanks de zwaartekracht
In Klein Wetsinge vertelt Suzanna Jansen over haar nieuwe boek Ondanks de zwaartekracht. Een even meeslepend als ingenieus vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt, tegen de achtergrond van de bewogen twintigste eeuw. In een beeldende stijl neemt Suzanna Jansen de lezer mee van de avant-gardescene in Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. Gaandeweg toont ze welke sporen de dromen van honderd jaar geleden hebben nagelaten in onze tijd.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers.

De Culturele Onderneming
De Culturele Onderneming bedenkt en ontwikkelt activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, zoals een literaire avond, een literatuur- en muziekprogramma, een concept voor een tentoonstelling, een opdracht tot het schrijven van een boek of een literaire reis.

Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 12,50 / € 8,50 (studenten)

Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl 

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge