Start

                                                                Gouden jaren

Lezing Annegreet van Bergen: Het goede leven

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en techniche mogelijkheden zagen het licht. Het goede leven laat zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met de bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht ongekende landen en volkeren de huiskamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om erop uit te trekken. In Het goede leven pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller Gouden jaren en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.

Zondag 23 september 2018 Bibliotheek Arnhem

1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 15:00

Prijs: € 7,50

Mw. A. (Annegreet ) van Bergen

15:00 - 16:30

Inschrijving nog open >

  1. (Annegreet ) van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Zij schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Eerder schreef zij De lessen van burn-out (2000) en Mijn moeder wilde dood (2010).
In augustus 2014 verscheen Gouden Jaren, dat 100 weken in de bestsellerslijst stond. Het werd 36 keer herdrukt, werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs en won in 2015 de Hebban Publieksprijs voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Locatie: Rozet Kortestraat 16  6811 EP Arnhem