Start

UITVERKOCHT

Lunchlezing: Muziek, geheugen en Alzheimer

Prof. dr. Wiesje van der Flier

Maak kennis met Wiesje van der Flier: hoofd onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum. Alzheimer is dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo'n 250.000 mensen met deze ziekte en de verwachting is dat er in 2050 wereldwijd zo'n 105 miljoen patiënten zullen zijn.

Samen met haar team is Wiesje van der Flier dagelijks bezig om Alzheimer terug te dringen en de acceptatie van deze ziekte te vergroten. Een veel voorkomende vraag is hoe we Alzheimer kunnen voorkomen. In hoeverre kan muziek daarbij een rol spelen?

Alzheimer vormt dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo'n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen.

Toch weten we weinig over alzheimer, en is er ook nog geen geneesmiddel. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is. Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met dementie, hoe het te behandelen is en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer één te worden.

Per verkocht boek gaat €2 naar wetenschappelijk onderzoek naar alzheimer

Di 27 nov 2018 ⋅ 12:00 eindtijd:

13:30

Musis, Balkonzaal Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem

Entree € 7,50 incl. lunch.

Bestel uw kaarten via www.musisenstadstheater.nl  of bel met het bespreekbureau 0264437343

 

 

 

 

In samenwerking met De Culturele Onderneming.