Start

Lezing over de Amerikaanse verkiezingen door Charles Groenhuijsen

                       

Charles Groenhuijsen gaat ons onder meer vertellen over de presidentsverkiezingen die op 3 november 2020 worden gehouden. Dan pas zullen we weten of Donald Trump opnieuw geïnaugureerd zal worden als president van de Verenigde Staten. Charles Groenhuijsen heeft alvast in zijn nieuwe boek: Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump, een voorschotje genomen op de uitslag van de verkiezingen. Hij signaleert grote veranderingen in de Amerikaanse maatschappij. De USA worden progressiever, zo is zijn mening.

Op Super Tuesday, de belangrijkste dag van de voorverkiezingen, (3 maart) krijgen we alvast een beetje zicht op het verloop van de verkiezingen.
Charles Groenhuijsen schetst ons in zijn lezing en boek een verrassend beeld van een veranderende USA en de hoofdrolspelers bij de verkiezingen van 2020.

Wanneer: donderdag 12 maart
Plaats: Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, 9712 GD Groningen
Open vanaf: 12.00 uur
Toegang: gratis
Lezing: 12.30-13.30 uur
Organisatie: Vrienden Academisch Erfgoed Groningen i.s.m. De Culturele Onderneming

Voor deze lezing wordt u vriendelijk verzocht u aan te melden via de button hieronder. Geen bericht goed bericht (dus als u niets hoort is uw aanmelding gehonoreerd)

Aanmelden:
https://vaegroningen.nl/activiteiten/841610-charles-groenhuijsenover-de-amerikaanse-verkiezingen?acm_rid=1870314&utm_source=addcampaign&utm_medium=email&utm_campaign=2856-Lezing-Charles-Groenhuijsen-over-de-Amerikaanse-verkiezingen-op-12-maart&utm_content=Lees+verder+en+aanmelden+via+deze+pagina

Een erfgoed om trots op te zijn

Ruim 400 jaar academisch verleden

De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant, de eerste ‘elektrische auto’ van Sibrandus Stratingh, de rugzakantenne voor trekvogels van Theunis Piersma, de behandelkamer van de eerste vrouwelijke arts Aletta Jacobs en de Kroniek van het Klooster Bloemhof te Wittewierum van abt Emo. Allemaal voorbeelden van materieel erfgoed van ‘onze’ Rijksuniversiteit Groningen. En daar mogen we best trots op zijn.

De Vrienden Academisch Erfgoed Groningen, wil de historie van de RUG en de daarmee verbonden historische voorwerpen behouden en voor het voetlicht brengen, aan studenten, medewerkers van de RUG, maar vooral ook aan de inwoners van Groningen. Want de universiteit heeft een stempel op de stad gedrukt. Wandelend door Groningen komen we regelmatig gebouwen, beelden en straatnamen tegen die ons herinneren aan het academische verleden van de stad. Dat willen we graag behouden en laten zien.

Word ook Vriend van het Academisch Erfgoed Groningen:  https://vaegroningen.nl/
Voor €15,- per jaar maakt u kennis met het rijke erfgoed en helpt u mee dit te behouden.